Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många boende i Varbergs Bostad lägenheter vittnar om hur dåligt underhållsarbetet sköts inom fastigheterna, skriver insändarskribenterna. Bild: Annika Karlbom
Många boende i Varbergs Bostad lägenheter vittnar om hur dåligt underhållsarbetet sköts inom fastigheterna, skriver insändarskribenterna. Bild: Annika Karlbom

Varbergs Bostad – en kassako för kommunen?

Vore det inte på sin plats att i stället se till att bolagets fastigheter försågs med ett löpande kontinuerligt fastighetsunderhåll?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Många boende i Varbergs Bostad lägenheter vittnar om hur dåligt underhållsarbetet sköts inom fastigheterna. Men så fort någon flyttar ut kan det bli underhåll och åtföljande hyreshöjningar, som motiveras av det utförda underhållsarbetet. Tydligen ingår inga underhållsåtgärder alls inom den befintliga hyran?

Vi kan också se hur stora försämringar det har blivit i den yttre markskötseln inom planteringar, grönytor och markbeläggningar. Omsorgen är nästan obefintlig.

Varbergs Bostad är ett företag som går med vinst. 2019 var det 96 miljoner, 2020 95 miljoner, 2021 73 miljoner och 2022 var det 50,5 miljoner. Sammanlagt 314,5 miljoner under 4 år. Av dessa vinster har stora summor levererats direkt till kommunens stora svarta hål genom ägarutdelningar.

Vore det inte på sin plats att i stället se till att bolagets fastigheter försågs med ett löpande kontinuerligt fastighetsunderhåll, så att värden kan bibehållas?

Avsätt också medel till ett bättre markunderhåll och bättre markskötsel så att alla vi alla kan få glädje av det och då kunna känna stolthet över vårt egna fastighetsbolag. Det är ju trots allt vi varbergare och Varbergsbor som äger bolaget tillsammans.

Eva Hylander Ericsson & Thomas Ericsson