Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Att Varbergs Bostad skulle avstå hyreshöjningen för alla hyresgäster vore ett dåligt beslut, tycker insändarskribenten. Bild: Carin Rudehill

Varbergs Bostad behöver säkerligen få in sina hyror

Alla hyresgäster drabbas ju inte direkt ekonomiskt av rådande pandemi

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Mycket dåligt med en höjning nu"

Att Varbergs Bostad höjer hyrorna nu från 1 april är ju säkerligen resultatet av en längre process. Bolaget har naturligtvis budgeterat med en viss intäktsförstärkning i budgeten för år 2020 och efter förhandlingar med hyresgästföreningen kommit fram till aviserad höjning.

Alla hyresgäster drabbas ju inte direkt ekonomiskt av rådande pandemi utan kan säkerligen betala den förhöjda hyran. Däremot kan det bli svårt för de som drabbas ekonomiskt på grund av pandemin att göra rätt för sig och betala räkningarna kommande månader där hyran till Varbergs Bostad ingår.

Att Varbergs Bostad skulle avstå hyreshöjningen för alla hyresgäster vore ett dåligt beslut för bolaget som har sina leverantörer att betala. Säkerligen kan de hyresgäster som berörs ekonomiskt av inkomstbortfall på grund av Coronaviruset komma överens med bolaget om en personlig lösning efter individuell förhandling.

Varbergs Bostad behöver säkerligen få in sina hyror inklusive aviserad höjning för att i fortsättningen och på lång sikt kunna erbjuda hyresgästerna ett gott boende.

Förstående