Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Varberg nog sämst

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Bostad eller tält” (6/12).

Varberg. Handläggningstiderna är från tre år upp till över åtta år för planläggningar av nya bostäder.

Förhalande utredningar skapar inga nya bostäder som folk har råd med och de stora byggherrarna i Varberg favoriseras varpå dom mindre lämnas åt sitt öde (tänker närmast på ägarna till bygget av Krukmakaren).

Detta skapar även mindre inflyttat företagande till Varberg, eftersom bostadsbrist skapar otrygghet för de företagare som vill etablera sig i Varberg och väljer istället andra kommuner med bättre snurr på bostadsbyggandet, mindre handläggningstider för företagsbyggnationer etc.

2019 försvinner även argumentet med transporter dagligen västerut, då Stena Line flyttar till Halmstad. Och då detta företag flyttar mister Varberg inte bara sin själ, utan även företag som är beroende av täta transporter och detta pga att det skall byggas bostäder för ”gräddfolket” som har råd att bo i det nya Västerport.

Men vad händer med detta när klimatförändringarna slår till mot Varberg och havet trycker på från väster och spolar bort samt underminerar hela bostadsområdet, fyller den nya tunneln med meterdjupt vatten etc. Vem eller vilka i Varbergs kommun skall befolkningen kölhala, eftersom dom som tog beslutet redan har avlidit ??

Benny ”BenJo” Jonsson