Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om en miljonstad värnar stadens siluett säger det väl en hel del om galenskaperna här i Varberg, tycker insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Om en miljonstad värnar stadens siluett säger det väl en hel del om galenskaperna här i Varberg, tycker insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Varberg borde lära av Stockholm

Om en miljonstad värnar stadens siluett säger det väl en hel del om galenskaperna här i Varberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Läser idag (18/1 www.centralstaden.se) att man i huvudstaden bestämt sig för att överdäcka spårområdet vid centralstationen, för att läka ett "sår i stadsbilden". En liknande situation som vi idag har i Varberg. Den låga bebyggelsen motiveras med (6-10 våningar) med följande text:

"För att väva in området som en naturlig del av Stockholms historiska stadssiluett och Klarakvarteren, bygger förslaget vidare på stadens befintliga gaturum och skala. Med utgångspunkt i stenstadens uttryck, skala och kulörer utformas nya stadskvarter"

Låt de orden sjunka in en stund.

Varberg är såklart inte Stockholm, men om en miljonstad värnar stadens siluett så till den milda grad att man avstår högbyggen inne i stadens kärna så säger det väl en hel del om galenskaperna här i Varberg, där man vill förstöra stadens historiska siluett, och det annars så eleganta Västerport, med ett 14-våningars torn. Det om något kommer vara ett sår som aldrig kan läkas.

Philip