Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tänk igenom ditt ställningstagande inför EU-valet. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Tänk igenom ditt ställningstagande inför EU-valet. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Var rädd om demokratin!

Du låter mer som en trotsig tonåring än som en pensionär.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Proteströsta i EU-valet!"

När jag läser din insändare tänker jag: det är inte konstigt att världen ser ut som den gör med allt mer dragning åt det högerextrema!

För mig låter du mer som en trotsig tonåring än en pensionär, som borde lärt sig ett och annat av livet! Det finns ju självklart inget parti som kan motsvara alla dina förväntningar, ännu mindre ett parti som ensamt kan genomföra sina vallöften!

Det mesta här i livet bygger på kompromisser och samarbete, så även politiken. Därför tycker jag det är en sorglig inställning du har som faktiskt leker med en så oerhört viktig sak som demokrati. Bara en sådan sak som att du faktiskt kan få din insändare publicerad visar ju hur tacksamma vi ska vara för att leva i en demokrati, där du har en rättighet att få uttrycka din åsikt. Men med rättigheter följer också skyldigheter, så därför hoppas jag att du tänker igenom ditt ställningstagande inför EU-valet 26/5. Annars är det nog till och med bättre att du sällar dig till soffliggarna än att rösta på ett parti i ren protest!

Siv Qvarfordh

också pensionär