Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ta inte uta all er samlade ilska på snöröjarna, skriver insändarskribenten. Bild: Ulf Palm/ TT

Var finns respekten mot oss snöröjare?

Självutnämnda experter på snöröjning mobiliserar sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Så kom vintern återigen till Halland! Och som så många gånger förr så växlade vädret mellan plusgrader och snabba tillfrysningar som har gjort, gator och gång/cykelvägar till skridskobanor. Halkbekämpning sker då med stenflis som tyvärr sjunker ner i isen när det är plusgrader för att sedan komma under isen när det åter fryser framåt kvällen.

Och som vanligt denna gång har alla självutnämnda experter på snöplogning mobiliserat sig och bokstavligen skrikit ut sin vrede över oss stackars snöröjare som såklart inte vet bättre än dessa experter. Och självklart kan det i bland finnas skäl för kritik. Snåriga upphandlingar och avtalsregler som avgör när vi ska ge oss ut att påbörja plogningen som vi måste förhålla oss till är exempel som i bland kan göra att vi inte kan gå ut i exakt rätt tid för att hinna få undan snön så att alla blir nöjda

Men något som jag tycker är ett betydligt större problem än snövallar som ligger några meter fel eller att gatorna som nu vid extremfall blivit isbelagda under några dagar är hur vissa människor tror sig kunna ha rätten att skälla och skrika ut en massa otrevligheter mot oss snöröjare som faktiskt bara sköter vårt jobb och gör som vi blivit tillsagda från våra chefer högre upp. Bara för att det står ett företagsnamn på våra arbetskläder så innebär inte det att vi ska behöva ta all ilska och frustration som byggts upp under hela dagen för att vi inte varit just i ditt område och fångat snöflingorna i luften innan dom hinner nå marken.

Antar att du som skriker otrevligheter mot oss själv vill bli bemött med respekt? Vi är trots allt vanliga människor som är redo att rycka ut såväl helger som tidiga morgnar för att få bort snön och bekämpa halkan på din gata eller i ditt bostadsområde!

Anonym snöplogare

LÄS MER: Samma trottoar – olika skottning