Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Är det så att man vill förneka sanningen och de fakta som finns på klimatforskningsområdet och vad som behöver göras? Bild: Johan Nilsson/TT

Var finns det mänskliga förståndet?

Det handlar om framtida generationers existens.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "En marknadsliberal tillväxt räddar ej klimatet"

Glenn Wahle du har naturligtvis helt rätt och det finns säkert vetenskap som bekräftar dina påståenden. Nobelpristagare med omfattande forskning bakom sig bekräftar att det behövs styrmedel för att nå i närheten av två procent målet. Vad som är fullständigt obegripligt är att inte detta tas in i den mänskliga hjärnan av beslutsfattare och andra debattörer. Det handlar ju inte om ideologi utan fakta om vad som behöver göras för att försöka undvika en härdsmälta när det gäller jordens klimat. Att skjuta sig i foten är ju milt sagt och ger en ringa skada för den drabbade. Det handlar om framtida generationers existens på jorden som äventyras.

Varför är alla undvikande, bortförklarande i sina svar och verkar gå som katter kring het gröt. Är det så att man vill förneka sanningen och de fakta som finns på klimatforskningsområdet och vad som behöver göras? Det verkar som någon sekt tagit över det mänskliga förståndet och sitter och väntar på den innovativa, skattebefriade frälsaren.

Man ska ju inte vara negativ men vi vet och förstår mer än ni tror.

Flyger sällan, kör bil sparsamt, sorterar sopor, eldar med ved och är vegetarian.

Mer debatt om miljön.

KL