Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mamma. Den så kallade "Unga mammorgruppen" ska bort. Bild: Christine Olsson/TT

Var finns barnkonsekvensanalysen?

Oroande nyheter angående besparingar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har nåtts av oroande nyheter angående besparingar på det förebyggande arbetet vad gäller barnfamiljer i behov av olika slags stöd. Den så kallade "unga mammagruppen" ska bort. Öppna föräldragrupper där man diskuterar hur man handskas med barn i olika åldrar ska också tas bort. Dessutom verkar också en "öppen ingång" till föräldrastödjande samtal vara hotad. Istället ska man behöva ansöka och utredas.

Tidigare fanns det något som hette Nätverkslaget där man arbetade med nätverksmöten mellan privatpersoner och professionella för att hjälpa barn i svårigheter. Detta har redan tagits bort, liksom spädbarnsverksamheten som var ett samarbete mellan kommunen och regionen har avvecklats. Sammantaget med dom nu hotade verksamheterna så blir det ingen smickrande bild av Falkenbergs kommun vad gäller barnperspektivet!

Vad jag vet så har inga beslut om dessa nya nedskärningar, som tydligen ska gälla från årsskiftet, fattats av berörd nämnd, socialnämnden.

Frågan uppstår, vem har tagit dessa beslut? Och var finns barnkonsekvensanalysen? Fullmäktige har en gång i tiden tagit beslut om att, alla beslut som berör barn och ungdomar ska föregås av en barnkonsekvensanalys.

Mikael Hallberg (V)

Falkenberg