Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bostadsköerna är enorma, hyrorna alldeles för höga och ungdomar har svårt att flytta hemifrån, skriver insändarskribenten. Bild: Terje, Pedersen
Bostadsköerna är enorma, hyrorna alldeles för höga och ungdomar har svårt att flytta hemifrån, skriver insändarskribenten. Bild: Terje, Pedersen

Vanligt folks villkor är vår utgångspunkt

Med 24:7 i kommunfullmäktige kommer vi att sänka politikerlönerna och införa konsultstopp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”24:7 har äntligen bekänt färg”

Ann-Charlotte Stenkil (M) och Annsofi Aurell (M) skriver att 24:7:s åsikter strider mot svensk lag. Olagligheter är ju förbjudet så då ska alltså 24:7:s åsikter förbjudas, enligt M.

Däremot lyckas inte M förklara vad det är som strider mot lagen i vår politik. Består det olagliga i att vi vill avbolagisera Varbergs bostads AB och göra om till en stiftelse som det var fram till till 1990-talet? Var i så fall Stiftelsens Hyresfastigheter, som det hette då, olagligt på den tiden?

Blir Hallandstrafiken olaglig när den nu avbolagiseras och ombildas till en nämnd?

Gösta Bergenheim (M), från Hallandstrafiken, skriver i HN (14/3) ”Det är inte av lönsamhetsskäl trafiken bedrivs utan för samhällsnyttan.” 24:7 är helt överens med Gösta. Det är precis det vi avser med Varbergs Bostad också: det är behovet av lägenheter som ska styra, inte vinsttanken.

Är då både Gösta Bergenheim (M) och 24:7:s åsikter olagliga?

Bostadsköerna är enorma, hyrorna alldeles för höga och ungdomar har svårt att flytta hemifrån. Lärare, vårdpersonal, barnskötare och andra låginkomstagare är underbemannade, har dåliga löner, får usla pensioner och tyngs ner av en allt mer omfattande administration och byråkrati som är opåverkbar.

Känner Ann-Charlotte Stenkil och Annsofi Aurell sig trygga med denna utveckling? Men det är klart, har man en kommunalrådslön så har man säkert sitt på det torra.

Med 24:7 i kommunfullmäktige kommer vi att sänka politikerlönerna och införa konsultstopp. Pengarna ska satsas på personalen i verksamheterna och till billigare hyresrätter. Det är därför M är så förfärade över vår politik.

Ingemar Ericsson

24:7

LÄS MER: 24:7 har äntligen bekänt färg