Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvära inbromsningar och missade resenärer, är några saker som en bussresenär märkt av under sina bussresor. Bild: Gorm Kallestad
Tvära inbromsningar och missade resenärer, är några saker som en bussresenär märkt av under sina bussresor. Bild: Gorm Kallestad

Vad tänker busschaufförerna på när de kör?

Jag har noterat några konstiga saker.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Med livet som insats bland bussarna i centrum"

Du som för några dagar sedan skrev om Hallandstrafikens chaufförers sätt att köra, du har så rätt. Jag har ett par-tre dagar i veckan i sommar åkt buss mellan Falkenberg och Varberg och har då noterat några konstiga saker som inträffat.

* För några dagar sedan stod en kvinna och väntade på bussen vid en hållplats utanför Falkenberg. Chauffören körde nästan förbi, fick tvärbromsa och stannade strax efter hållplatsen. Hans kommentar var anledningen att kvinnan stod stilla, han såg henne inte för hon försvann i träden! Det fanns inga träd där, hon stod vid väntkuren. Man måste väl inte hoppa omkring på hållplatsen för att chauffören ska upptäcka den som vill åka med?

* Vid en annan hållplats stod en man och väntade, där blev också tvärt inbromsning för chauffören missade att han stod där.

* I går skulle en kvinna av bussen vid en hållplats innan sjukhuset i Varberg men chauffören stannade inte så hon fick åka med till sjukhuset.

* I dag torsdag åkte jag bil men kom att hamna bakom bussen från när den körde ut från Morup. När vi närmade oss Tvååkersvägen (strax innan Björkäng) väntade jag på att bussen skulle börja blinka och svänga in men det gjorde den inte!!!

Ett 50-tal meter efter kom han nog på att han missat svänga för då bromsade och stannade han mitt i svängen och satte på varningsblinkers, stod stilla en kort stund och sedan körde han till gamla motellet i Björkäng och vände.

Detta är några av de saker jag upptäckt under mina förhållandevis få resor i sommar. Undrar vad chaufförerna sitter och tänker på eller sysslar med när de kör.

Bussresenär