Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vad sa Björn Söder?

SD kan väl inte tydligare säga att de är antisemitiska och rasistiska.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Hur kan Söders uttalande tolkas som antisemitism"

Enligt Aftonbladet 14 dec 2014 medger Björn Söder att följande citat i en intervju är korrekt återgivet. Vad sa Björn Söder då? ”vi har fem stycken erkända nationella minoritetsgrupper som är erkända nationer i Sverige. Vi har samer, romer, tornedalningar, sverigefinnar och vi har... sa jag alla? Strunt samma. Jo vi har judar givetvis.” Fråga från intervjuaren: ”Är de då svenska. ” Björn Söder: ”De är inte svenska. De ingår inte i den nationella eller svenska nationen. Däremot är de troligtvis svenska medborgare och svenska i den bemärkelsen.”

Björn Söder gjorde enligt Expressen 4 april 2019 ett antisemitiskt uttalande och hävdade att den ungersk- amerikanske finansmannen George Soros av judisk börd ”drar i trådarna” i europeisk politik.

Söder anklagas för att spä på antisemitiska myter. Söder sa” Vad beträffar Georg Soros så anser jag att han är en av de farligaste män för tillfället. Den påverkan han har på politiska grupperingar och partier i Europa är skrämmande. De senaste diskussionerna inom EEP -gruppen visade klart och tydligt att han är den som drar i trådarna. Det skrämmer verkligen mig.”

SD kan väl inte tydligare säga att de är antisemitiska och rasistiska än de gör enligt ovan sagda.

Marianne Johansson

socialdemokrat

Varberg