Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad menar Centerpartiet med sans och balans?

Vad anser man om den förtätning som redan har skett?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Förtätning med sans och balans" (6/9).

På uppmaning från HP Hylander har Centerpartiet nu känt sig tvingade att ge sin syn på förtätningsfrågan i Varberg. Man anser att ”den förtätning som nu sker i Varberg ska ske med sans och balans, så att hänsyn tas till både befintliga kulturmiljöer och till stadens grönområden”.

Men vad anser man om den förtätning som redan har skett under den period som Centerpartiet haft ordförandeposterna i både byggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden? Den förtätning som redan är genomförd, eller som det redan har beslutats om i detaljplaner och bygglov, har den skett med sans och balans?

Eftersom tolkningen av innebörden i orden sans och balans tycks variera hos olika människor och organisationer, vore det ytterst önskvärt om Centerpartiet kunde ge exempel på förtätning eller förtätningar som har skett med sans och balans. Det vore även mycket intressant om man öppet kunde redovisa exempel på förtätning som man anser har skett utan sans och balans.

Enligt min uppfattning finns det ett otal exempel på närmast sanslös förtätning, som har förstört mycket värdefulla kulturmiljöer i Varberg. Om pågående utveckling får fortsätta, utan hänsyn till dessa, blir snart Varbergs mycket värdefulla särart som stad helt raserad.

Thomas Ericsson

Arkitekt SAR/MSA