Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte lätt att få fram trevliga smörgåsar i dag, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg / TT
Det är inte lätt att få fram trevliga smörgåsar i dag, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg / TT

Vad har hänt med den svenska limpan?

Det är inte lätt att få fram trevliga smörgåsar i dag.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har problem med färdigskivat bröd, äter hellre tre lite tunnare skivor än två tjocka, dessutom vill brödet lägga sig som en seg klump. Jag längtar efter en helt vanlig sirapslimpa eller VR-limpa. Jodå, det finns en ”VR-limpa” som ser ut som en knubbig fyrkant, där får man ut max åtta hela brödskivor, resten är små stumpar hur man än delar brödet. Detta kallar inte jag limpa, en limpa är som jag lärt mig sedan 40-talet en lång jämntjock sak som man kan skära många lika stora brödskivor av. En rund brödkaka är inte en limpa. Tyvärr har det även blivit en vana att göra ett snitt i brödet före gräddningen så det ser ut som brödet ”kalvat”.

Det är inte lätt att få fram trevliga smörgåsar i dag, är det fel i informationen där bagarna lär sig yrket? Om jag fick bestämma skulle jag vilja ha tillbaka Holmas ”Hemmalimpa”, det var den godaste och finaste mackan av alla. En ”limpa” kosta mellan 28 och 55 kronor, oavsett hur den ser ut, misshandlad eller ej.

Moa