Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Socialnämndens underskott gör att de viktiga aktiviteter som hälsoledarna egentligen ska göra med vårdtagarna minskas ner eller helt uteblir, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Vad händer nu med hälsoledarna?

Socialnämnden sparar bort viktiga aktiviteter.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I oktober kunde vi läsa i HN och sociala medier att Socialnämndens ordförande Erland Linjer (M) meddelade att nu hade man räddat hälsoledarna. Man hade funnit pengar för att låta hälsoledarna vara kvar. Ekonomin var bra och under kontroll.

Nu visar det sig i själva verket att Socialnämnden och Varbergs Omsorg gjort ett underskott under 2018.

Då arbetsgivaren nu måste spara in detta underskott så får hälsoledarna i dag täcka upp vissa delar av sin tid som ordinarie undersköterska, vilket innebär att de viktiga aktiviteter som de egentligen ska göra med vårdtagarna minskas ner eller helt uteblir.

Nog har Linjer rätt om att hälsoledarna är kvar även efter årsskiftet, men nu med besked att uppdraget som hälsoledare endast finns kvar januari ut.

Så var det men den budgeten!

Kommunal kommer nu att ställa krav på arbetsmiljön för att det ska vara sunt och säkert att arbeta som undersköterska i Varbergs kommun fram till den dag jag väljer att gå i pension och att det även ska vara möjligt att jobba heltid.

Utifrån Alliansens budget 2019 kan det innebära förändringar på vad som kan erbjudas till dig som äldre i Varberg.

Lena Johansson

ordförande, Kommunal sydväst, Varberg