Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Speciellt i dessa tider tycker vi det vore väl unnat även undersköterskor att få extra, skriver insändarskribenterna. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Speciellt i dessa tider tycker vi det vore väl unnat även undersköterskor att få extra, skriver insändarskribenterna. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vad görs för oss undersköterskor?

Nästan tre år sedan det orättvisa beslutet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nästan tre år sedan det politiska beslutet togs om att göra en skillnad i ersättningen för den obekväma arbetstiden och den totala veckoarbetstiden mellan undersköterskor och sjuksköterskor och mitt i en rådande pandemi och ändå är det helt tyst om detta ifrån både Kommunal Region Halland och styrande politiker. Vad händer? Vad görs?

Jag och mina arbetskamrater känner en frustration att detta inte ändras, att inget görs och att framförallt inte Kommunal Region Halland mer tydligt går framåt i saken och tar vårt parti.

Sjuksköterskornas fackförbund, vårdförbundet har nyligen startat en ny namninsamling med slogan ”lön som tack”.

Vad jag och mina arbetskamrater har hört så ställde sig inte Kommunal bakom senaste namninsamlingen och vi undrar varför och framförallt vad de gör för att värna vårt bästa nu, likt vårdförbundets slogan, ”lön som tack”.

Samtal med politiker kan man inte ha i en evighet!

Vår verklighet är slitsam och kräver lösningar från båda håll, både från fackförbund men också från politiker, nu!

Speciellt i dessa tider tycker vi det vore väl unnat även undersköterskor att få extra men vi känner oss bortsedda från politiker och vårat fackförbund Kommunal.

Vad görs för oss egentligen?

Vi vill bjuda in våra fackliga företrädare och politiker, ta del av vårat arbete ute i verksamheterna och se vad vi gör mot den lön och de ersättningar vi får.

Besvikna undersköterskor