Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det finns handsprit i klassrum och matsal, men ingen påminnelse av lärare eller annan personal om att ta handsprit, skriver insändarskribenten. Bild: Jessica Gow/TT
Det finns handsprit i klassrum och matsal, men ingen påminnelse av lärare eller annan personal om att ta handsprit, skriver insändarskribenten. Bild: Jessica Gow/TT

Vad gör skolan för att elever ska kunna hålla avstånd?

Tännk om det visar sig i efterhand att skolan kunnat göra mer?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag undrar om Falkenbergs gymnasieskola har gjort åtgärder så att elever har möjlighet att hålla avstånd?

Det finns handsprit i klassrum och matsal, men ingen påminnelse av lärare eller annan personal när exempelvis en lektion börjar att ta handsprit.

I klassrummet är det trångt med 25 elever och inget avstånd. De sitter som dom alltid har gjort. Ingen lärare eller ansvarig ser till att elever sitter med avstånd.

Trapporna där elever möts är det så trångt att dom går i varandra. Här skulle man kunna sätta upp något slags skydd eller röd/grönt ljus. När en lektion ska börja står elever i kö in och där måste andra elever gå förbi. Vid skåpen är det Max 15 cm till nästa person. Högtalarfunktion om påminnelse?

Argus får dom inte sitta i men ändå ska eleverna hålla avstånd. Matsalen var bra i början men där är ingen ordning alls nu.

Alla har ett ansvar det ligger på varje individ att sköta sig. Men har skolan gjort det möjligt för eleverna att göra det är min fråga? Så det inte visar sig i efterhand att skolan skulle gjort mer.

Mamma till gymnasieelev

LÄS MER: Ingen coronasäkerhet på gymnasiet

LÄS MER: Hur kan det vara okej att gå i skolan när alla restriktioner bryts?