Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från Ordet är fritt 5/9.

Vad är det som sker?

Mina tankar om en dag på Ordet är fritt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Ett fruktansvärt begrepp”, ”Har de som är 70+ försvagats”, ”Jag känner mig sviken av våra folkvalda” och ”Är det någon som förstår?

Folk förenen eder! Vet ej vem som sa detta. Säkert någon känd statsminister. Men det gäller även i dag, men i andra sammanhang. Efter att ha läst alla artiklar i dagens tidning tänker jag, men herregud, vad håller på att hända i vårt land. Ta till exempel dessa artiklar:

– "Ett fruktansvärt begrepp". "Brukare" bör bytas ut mot "Behövande" för det är vi ju alla. Behov av vård, skolor, barnomsorg, äldreomsorg m m. Hela världen är behövande.

– "Har de som är 70+ försvagats". "De som fyllt 70 ska ha hjälp att handla, inte krama sina barnbarn och allmänt hålla sig undan folk". Enligt min erfarenhet inte heller gå till tandläkaren eller optiker även om läget är kritiskt. Coronasmitta kan ju finnas där.

– "Jag känner mig sviken av våra folkvalda". Ibland har tanken slagit mig: är det rätt att folkvalda politiker styr många av våra viktigaste verksamheter såsom hälsovård, skolor, äldreomsorg m m? Vad skulle hända om duktiga läkare, sjuksköterskor, vårdbiträden och städare skulle styra hälsosektorn i stället. De som verkligen kan verksamheten. Lärare och annan skolpersonal styra skolväsendet, geriatrin styra äldreomsorgen etc. Skulle vi slippa alla konstiga prioriterade investeringar som görs ? Skulle vårt förtroende för verksamheterna öka då?

– ”Är det någon som förstår?" Nej, jag förstår ingenting. En familj skall utvisas som skött sig på allra bästa sätt. Vad händer om jag skickar in en adoptionsansökan där jag anhåller om att få adoptera hela familjen? Förskjuts tiden fram till utvisningen under tiden utredning om adoption görs? Får dom stanna då? Det är värt ett försök!

Kerstin Rystedt Ivarsson