Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Vacker infart till Falkenberg

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Falkenberg. Många infarter till stadskärnor i Sverige och för den delen i övriga världen har alltmer tenderat att kantas av industrier, handelsplatser och andra liknande verksamheter. Färden in mot staden har blivit som en allé av trista, fantasilösa och ibland riktigt anskrämliga byggnader för det fina skyltlägets skull.

Det är möjligt att just skyltläget kan vara en prioritering vid etablering men när det gör att miljön förfulas och dessutom högvärdig åkermark föröds blir konsekvenserna allvarligare än vinsterna.

I Falkenberg funderas just nu på att planlägga den mark som befinner sig vid infarten alldeles efter att man kört av motorvägen eller kommer från inlandet, på höger sida upp mot Stafsinge med vackra fält och kyrkan i fonden.

Jag tycker att vi skall vara försiktiga med vår ännu vackra infart till vår vackra stad. Vi vinner inget på att forma den som på många andra ställen. Tvärtom tror jag att samverkande faktorer som turism, bevarande av åkermark, och kulturmiljöhänsyn på sikt kommer att göra att Falkenberg blir mer attraktivt än om vi välkomnar oss själva och andra med industrier, bilhallar, lagerbyggnader och liknande.

Jan Berge (MP)