Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det kan finnas olika anledningar till att människor väljer bort detta vaccin och det finns kanske också människor av annan åsikt, skriver insändarskribenten. Bild: Adam Ihse/TT
Det kan finnas olika anledningar till att människor väljer bort detta vaccin och det finns kanske också människor av annan åsikt, skriver insändarskribenten. Bild: Adam Ihse/TT

Vaccinpass vore slutet för demokratin

Alla har rätt till vård.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på ”Oacceptabelt att ovaccinerade tar upp sjukhusplatser

Vem som tar vaccin eller inte bryr jag mig inte om det har jag heller inte med att göra. Men enligt läkareden har alla rätt till vård oavsett kön, hudfärg, historik eller vad du har intagit eller inmundigat. Det strider mot mänskliga rättigheter att dela folk i grupper på detta viset.

Att införa vaccinpass är att verkligen att sätta punkt för den demokrati vi skall sägas ha. HN:s Simon Carlsson skrev i sin krönika ” vaccinpass går emot idrottens allra heligaste regler ”. Instämmer till fullo men vill tillägga att det går emot mänsklighetens alla regler.

Vill vi ha eventuella tågvagnar för ovaccinerade med skylt som visar platserna, eller en egen avdelning i affärer för ovaccinerade etc.etc? Eller skall vi tvinga folk att vaccinera?

Det kan finnas olika anledningar till att människor väljer bort detta vaccin och det finns kanske också människor av annan åsikt.

Det finns även forskare , vetenskapsmän med annan åsikt som dock ej kommer till tals för att de censureras.

Det är nog dags att inse att om ett sådant pass kommer så har vi definitivt ingen demokrati utan har skrivit oss tillbaka till andra delar av historien.

Jag är ingen vaccinmotståndare har tagit många vacciner och säger inte heller att viruset inte finns då jag själv haft det och varit rejält sjuk. Men sluta att tro att alla som har en annan åsikt är okunniga el dåligt pålästa. Det finns forskning som visar på annorlunda .

Allt är ju vad man väljer att tro på eller få information från och var och ens valfrihet att ta reda på eftersom det inte visas upp någon annan information än den som visas på tv och media . Så helt enkelt är det ju inte utan krävs lite engagemang för att bilda sig en åsikt.

Men att införa tvång är definitivt inte valfrihet eller demokrati.

L8P3