Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vårt inlägg har inget med rasism att göra

Erik Hellsborn och Andreas Havasi (SD) anser att Maria Haldestens ledare om deras parti och #blacklivesmatter är motsägelsefull.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på Maria Haldestens ledare "SD:s fulkampanj brutalkrockar med #blacklivesmatter".

Maria Haldestens ledare är märklig läsning, full av motsägelsefulla resonemang och logiska kullerbyttor. Hon inleder med att ifrågasätta varför Sverigedemokraterna kritiserar Varbergs kommuns särbehandling av islam, samtidigt som rörelsen ”Black lives matter” samlar stora skaror människor i protest mot rasism. Förutom den oklara kopplingen mellan dessa två frågor kan vi bara konstatera att vårt första inlägg i debatten skickades in den 21 maj, medan det dödsfall som utlöste de pågående protesterna skedde 4 dagar senare, 25 maj. Haldestens antydningar saknar således all grund.

Vår fråga blir varför Haldesten försöker blanda in hudfärg i en lokal debatt som på intet sätt handlar om detta. Hon är förvisso inte först ut med det, Liberalernas fyra fullmäktigeledamöter drog också in hudfärg i debatten när de skrev sin insändare. Vi Sverigedemokrater har å andra sidan inte sagt ett ord om hudfärg, annat än när vi bemött de anklagelser vi fått kastade på oss. För hudfärg är irrelevant för oss. Vi står för en öppen svenskhet, där människor med annan bakgrund kan bli likvärdiga medlemmar av den svenska nationen. Det blir befängt att vi då anklagas för rasism och främlingsfientlighet av halländska socialliberaler. Samma socialliberaler som är fixerade vid att kartlägga människors hudfärg, för att kunna avgöra vem som är privilegierad eller förtryckt, vem som får säga vad, eller vem som har tolkningsföreträde framför vem.

Erik Hellsborn (SD)

Andreas Havasi (SD)