Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flytten från Söderskolan var jobbig för insändarskribentens barn.
Flytten från Söderskolan var jobbig för insändarskribentens barn.

Vårt barn togs ifrån sitt skolval

Jag kan inte tala för alla föräldrar, men så här var det för oss.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Är det ungdomarna eller föräldrarna som är mest emot flytten från Söderskolan?”

Alla är olika så jag kan inte prata för någon annan, utan endast prata för min och mina ungdomars egen del. Från vårt håll är det vår ungdom som är starkt emot flytten.

Så till den grad att vi sökt oss till 5 andra skolor både i andra kommuner och inom kommunen men eftersom beslutet att stänga Söderskolan informerades oss föräldrar så pass sent fanns det inte en chans att komma in någon annanstans – tro mig vi försökte för vi stöttar vårt barn.

När det inte gått så har det varit pep-talk, sagt att ge det en chans – det blir säkert bra mm. Sen förstördes den efter en utflykt, ny pep-talk, besök till skolan, ny pep-talk och det är fortfarande pep-talk tre månader in efter terminsstarten. Varje vecka. Så fort det kommer ut något negativt försöker vi vända det. Det hjälper inte när det har varit så oorganiserad skolstart.

Självklart finns det de barn som trivs i sin nya skola. Men vårt togs ifrån sitt skolval och känner sig påtvingad en skola som den inte vill gå på – men har nu inget val.

Faktum är, min ungdom gillar fortfarande inte läget, trivs inte, tycker det är slitet, lortigt, dålig luft*, inget att göra på rasterna (de uppmanas att de inte ska lämna skolområdet så Vallarna och skateboardparken ingår inte), omklädningsrummen så äckliga att ungdomen inte vill duscha där, matsalen har inga djupa tallrikar så det går inte att äta någon större mängd soppa – hungrig i stort sett varje dag. Bussen innebär lång väntan för att kunna få komma hem. Min ungdom har helt tappat skollusten och intresset av lärandet. Det enda positiva hittills är det blev samma klass som de närmsta vännerna.

Vi fortsätter att peppa och prata om vikten av att ta eget ansvar för sitt lärande, kämpa på fast det tar emot och vi hoppas att det vänder snart.

*ang den dåliga luften, visade det sig att ventilationen fortfarande inte är renoverad sedan den rapporterades in som undermålig från 2016 enligt de FHM värden som ska följas: Darienr M-2019-2455

Chris

förälder