Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mammografi. Vad var det de hade sett som jag inte känt, undrade insändarskribenten när återkallelsen till mammografi dök upp i brevlådan. Bild: Christine Olsson/TT
Mammografi. Vad var det de hade sett som jag inte känt, undrade insändarskribenten när återkallelsen till mammografi dök upp i brevlådan. Bild: Christine Olsson/TT

Vården värd allt beröm

På bilderna hade läkarna sett förändringar som jag aldrig hade kunnat känna själv.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I början av oktober damp det där brevet ner i brevlådan som man hoppades aldrig skulle komma. Återkallelse till mammografi – vad var det de hade sett som jag inte känt?

Sex dagar senare satt jag på mammografimottagningen, nervös och orolig för att ta nya bilder, ultraljud och biopsi. På bilderna hade läkarna sett förändringar som jag aldrig hade kunnat känna själv. Förändringar som kunde indikera på att något var på gång i mitt bröst.

En och en halv vecka senare var det återbesök på bröstmottagningen, läkaren och kontaktsköterskan förklarade att det här behövde opereras bort. Ett förstadium till bröstcancer, som kanske aldrig skulle utvecklas till något, men det skulle inte vara kvar i mitt bröst.

Nio dagar senare låg jag på operationsbordet , området togs bort och jag lämnade sjukhuset, lite sargad, men så tacksam för att förändringen upptäckts i tid och som sen visade sig också vara ett förstadium.

Jag vill med detta hylla vården och alla dessa fina människor som varje dag möter oss oroliga patienter. Ni är fantastiska!! Under min lilla ”resa” så har jag hela tiden känt mig trygg och omhändertagen av de duktiga sjuksköterskorna och läkarna på mammografimottagningen, bröstmottagningen och operationsavdelningen. Har blivit lyssnad på och fått svar på alla mina frågor och funderingar. Och inte minst av allt – från att brevet damp ner i brevlådan till att jag blev opererad gick det 27 dagar!!!

Är väldigt tacksam för den fina vården vi har i Varberg, ni är värda hyllningar varje dag!

Kvinnan i säng 9, OP 20181031