Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alliansens kostym var inte för stor, den var välskräddad och förutsägbar skriver Tore Holmefalk (C) som svar till Framtid Falkenberg. Bild: Fredrik Sandberg/TT, Ola Folkesson
Alliansens kostym var inte för stor, den var välskräddad och förutsägbar skriver Tore Holmefalk (C) som svar till Framtid Falkenberg. Bild: Fredrik Sandberg/TT, Ola Folkesson

Våra kostymer har god passform

Annat blev det när Framtid Falkenberg skulle infria sina vallöften om fritt och gratis.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "I Centerns värld får barnen ta skulden"

Genom att varje år sy en kostym som passar både kropp och plånbok har Centern och Alliansen hållit Falkenbergs ekonomi god och stabil. Vi har hållit kostymen väl anpassad till behoven och resurserna för att inte riskera att missa målet om god ekonomisk hushållning. Detta har lyckats varje år och barn- och utbildningsnämnden är inget undantag här. Nämnden har alla år fram till 2018 hållit sig inom sin budget med endast någon procents avvikelse, något år uppåt och något år nedåt.

Annat blev det när Framtid Falkenberg skulle infria alla sina vallöften om fritt och gratis. Då ser man redan när man gör sin första budget att för att den andra budgeten, den för 2020, ska gå ihop måste man dra ner på det vi redan har. Därmed föds den tvåprocentiga neddragningen på alla verksamheter.

Nej, Alliansens kostym var inte för stor, den var välskräddad och förutsägbar. Den syddes för att passa kärnverksamheterna i Falkenberg och att fördela förmåner och bördor väl. Två av de skräddare som varit med och sytt under många år finns med som undertecknare av insändaren och jag undrar om ni redan har glömt hur hantverket utfördes?

Tore Holmefalk (C)