Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vi fodrar, vattnar och mockar hos våra djur oavsett om det är -20 grader, 30+ , snöstorm eller spöregn oavsett om vi är sjuka eller friska. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Våra djur föds inte till ett lidande

Din insändare är fylld av faktafel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Djur ska inte behöva födas till ett lidande"

Jag är ganska säker på vem du är och att det är min man och vår gård du pekar ut i din insändare. Men din insändare är fylld av faktafel och rent förtal. Det råder ingen vilda västern på vår gård med masslakt i hagarna.

Vi är en liten självhushållande gård vars överskott säljs. Du har aldrig varit med när vi slaktat djur, så hur du kan uttala dig om hur det går till hos oss är för mig en gåta. Inga djur som hemslaktas gör det i hagen, djuret leds bort ifrån de andra djuren på ett lugnt och stilla vis där avlivning sker bakom lykta dörrar där inga barn tvingas se på. Att du även drar till med hittepå siffror som att vi skickar tusentals djur till slakt är horribelt, det är en siffror som vi aldrig ens kommer komma i närheten av.

Det finns inget roligt i att skicka djur till slakt men det är ändå ett nödvändigt ont. Vi kommer aldrig få alla världens människor att sluta äta kött men jag kan åtminstone erbjuda ett fåtal av dem ett bättre kött där djuren har haft det bättre än på till exempel en konventionell grisgård.

Jag blir otroligt upprörd när utmålar min man som någon empatilös dödsmaskin som njuter att döda djur. Både jag och min man tar hand om våra djur på bästa sätt. Vi fodrar, vattnar och mockar hos våra djur oavsett om det är -20 grader, 30+ , snöstorm eller spöregn oavsett om vi är sjuka eller friska.

Nog att vi ska kritisera hur konventionella grisar, och höns hålls och att mjölkkor avlas för att pumpa ut så mycket mjölk det bara går. Men man angriper inte bönderna, det ska politiskt med hjälp av stramare lagar och regler och framför all förbjud import av kött och mejeriprodukter från länder som inte uppfyller Sveriges djurskyddslagar. Framför allt så angriper man inte småbönder som försöker ge djuren en bättre vardag.

Månskensbonden