Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tänk om Västerport förutom hotell kunde få en konsert- och teaterhall, mysiga restauranger och varför inte ett nytt stadshus? skriver insändarskribenten. Bild: Carin Rudehill
Tänk om Västerport förutom hotell kunde få en konsert- och teaterhall, mysiga restauranger och varför inte ett nytt stadshus? skriver insändarskribenten. Bild: Carin Rudehill

Västerport behöver diskuteras mer

Tänk om Västerport förutom hotell kunde en konsert- och teaterhall, mysiga restauranger och varför inte ett nytt stadshus.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varbergs Västerport. Denna viktiga stadsdel för Varberg och oss invånare behöver få ytterligare tid för diskussion och övervägande om hur området skall användas. Anledningen härtill är följande. Varberg har sedan en tid tillbaka haft en hög tillväxt, som stimulerad av kommunen kommer att fortsätta. Det innebär att Varberg om knappt 15 år kommer att ha 80 000 invånare. Till detta kommer gäster i fritidshus och i permanenta platser på campingplatserna – uppskattat till ca 15 000. Turisterna kan säkerligen beräknas till mellan 35 000-40 000 per säsong. Allt detta ställer krav på hur och på vilket sätt allmänna ytor och byggnader skall tillgodoses. Till dessa gemensamma ytor hör grönområden, promenadstråk, restauranger, plats för olika kulturutbud och inte minst för nöjesaktiviteter.

Tänk om Västerport förutom hotell kunde få en konsert- och teaterhall, mysiga restauranger och varför inte ett nytt stadshus, allt i en lägre och mer anpassad skala än föreslagen exploatering. Detta skulle ge alla varbergare ökad trivsel i en alltmer förtätad boendemiljö och inte minst göra Varberg än mer attraktiv och intressant som besöksort.

Åke Carlsson

Kommunmedlem