Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att bostadsbolaget måste drivas på affärsmässiga grunder beror på lagstiftning och har inget med formen för företagandet att göras, skriver Marie Lindén (V) och Lasse Sundström (V). Bild: Annika Karlbom
Att bostadsbolaget måste drivas på affärsmässiga grunder beror på lagstiftning och har inget med formen för företagandet att göras, skriver Marie Lindén (V) och Lasse Sundström (V). Bild: Annika Karlbom

Vänsterpartiet kommer fortsätta driva konstruktiv bostadspolitik

Försök inte få det till att vi stöttat segregationen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Bengt Johansson

Bengt Johansson går till skapt angrepp mot Vänsterpartiet och enskilda medlemmar i partiet i sin reaktion över Marie Lindéns insändare gällande Varbergs stadsutveckling. Genom en blandning av osaklighet, direkta fel och allmänna konstigheter försöker han få det till att vi stöttat segregationen.

När befintliga hyresrätter rivs till förmån för dyr nyproduktion som till exempel i kvarteret Snidaren säger Vänsterpartiet självklart nej. Såvitt vi vet var det dock ingen som hade sin bostad på grusparkeringen Lorensberg och därför var inte Vänsterpartiet motståndare till att det blev bebyggt. Hur det sedan blivit där och vid andra nybyggnationer är vi inte alltid nöjda med eftersom Vänsterpartiet kräver fler hyresrätter än majoriteten.

Vidare skriver Johansson att vi genom bolagsbildningen av vårt kommunala bostadsbolag gått med på att leka affär med skattebetalarnas pengar. Varbergs Bostad leker inte med några skattemedel av den enkla anledningen att bolaget inte får en enda skattekrona från kommunen. Detta trodde vi faktiskt att Johansson hade koll på. Att bostadsbolaget måste drivas på affärsmässiga grunder beror på lagstiftning och har inget med formen för företagandet att göra. Vi säger inte att vi gillar detta, men vi måste förhålla oss till att det kommunala bostadsbolaget verkar på samma villkor som andra aktörer på bostadsmarknaden.

Bengt Johansson kan fortsätta vara arg 24 timmar om dygnet hela veckan lång resten av mandatperioden och nästa också. Vänsterpartiet kommer att fortsätta arbeta parlamentariskt och driva konstruktiv bostadspolitik. Det gör vi genom att lägga förslag om modeller för markanvisningsavtal som ska ge billigare hyresrätter, införa bostad först och återinförandet av en kommunal bostadsförmedling.

Marie Lindén (V)

Vänsterpartiet Varberg

Lasse Sundberg (V)

Gruppledare Vänsterpartiet Varberg