Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Annika Karlbom
Bild: Annika Karlbom

Vänsterpartiet har stött boendesegregationen

Det började med en ja-röst till att bolagisera vårt kommunala bostadsbolag.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vad händer med Varberg?

Marie Lindén från Vänsterpartiet skriver vackert om Varbergs utveckling. Man tror rentav att detta är vänsterpartiets politik. Ingenting kan vara mer fel.

Lindén pratar om byggherrars intressen. Det är ju sant men vad hon inte skriver är att Vänsterpartiet har stött denna utveckling ända sedan 1990-talet. Det började med att V röstade ja till att bolagisera vårt kommunala bostadsbolag. En viktig förberedelse för att leka affär med skattebetalarnas pengar att omvandla till vinstdrivande bolag och därmed minska insyn och demokrati.

När Länk 80 blev av med sitt hus efter en smutsig hantering från Socialnämnd och Socialförvaltningschefer, stod byggherre Lindeberg beredd att förvärva tomten. Protesterna var mycket stora i stan, men från Vänsterpartiet hördes inte ett ljud.

Vänsterpartiet röstade ja till utförsäljning av de kooperativa hyresrätterna på bland annat Rullstensbacken.

Kommunfullmäktige röstade ja till förändrade direktiv till Varbergs Bostads AB om att bygga bostadsrätter. Från V hörde vi… tystnad.

Vänsterpartiet röstade ja till bygget av gräddhyllan Västerport. En starkt drivande faktor i den pågående bostadssegregeringen.

Som en ödets ironi illustreras Lindéns insändare med bild från bygget Lorensberg, höga hus, bostadsrätter, klassiskt förtätning och klassisk boendesegregation där de som har lägre inkomster åker bort. Då ska man veta att Vänsterpartiets gruppledare Lars-Åke Erlandsson stod i talarstolen och var positiv till bygget.

Bengt Johansson

folkrörelsen 24:7