Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi förstår att det som gynnar lantbruket också gynnar hela samhället och hela befolkningen, skriver insändarskribenterna. Bild: Vidar Ruud
Vi förstår att det som gynnar lantbruket också gynnar hela samhället och hela befolkningen, skriver insändarskribenterna. Bild: Vidar Ruud

Välkomna över till SD, kära lantbrukare

Vi förstår värdet av vårt svenska lantbruk.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I måndags rapporterade Radio Halland att Centerpartiet under de senaste tio åren förlorat 40 procent av sina medlemmar, och det verkar inte minst vara lantbrukarna som säger farväl till sitt gamla parti. Om detta kan vi för det första säga att vi inte är överraskade. Och för det andra: Välkomna över till Sverigedemokraterna!

SD är redan populära bland Sveriges lantbrukare. När tidningen Land i januari undersökte lantbrukarnas partisympatier kunde det konstateras att C förlorat sin position som största parti, nu är det istället SD som kniper guldmedaljen. Och det är inte att undra på. Vi kräver en sänkning av de hutlösa dieselpriserna. Vi säger nej till onödig byråkrati som försvårar bruk av mark. Vi värnar om en stabil tillgång på el, genom att skapa förutsättningar för ny kärnkraft. Vi förstärker rättsväsendet och tullen, för att komma åt stöldligorna som ofta riktar in sig på att stjäla dyra verktyg och maskindelar på landsbygden.

Det är en politik som är bra för lantbruket. För vi förstår värdet av vårt svenska lantbruk. Vi förstår att det som gynnar lantbruket också gynnar hela samhället och hela befolkningen. Så varmt välkomna över till SD, kära lantbrukare! Många av er röstar redan på oss, vi ser fram emot att även få er som medlemmar.

Erik Hellsborn (SD)

Varberg

Carita Boulwén (SD)

Kungsbacka

Stina Isaksson (SD)

Hylte