Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Morgan Börjesson, förstanamn på Kristdemokraterna i Varbergs lista till kommunfullmäktige i valet 2018, och gruppledare.

Välfärd för de som byggde landet.

Det var våra äldre som byggde landet till en ledande industrination med högt välstånd.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

När nu dessa behöver vård och omsorg på gamla dar så borde det vara en självklarhet att olika former av äldreboende finns att tillgå i tillräcklig omfattning. Inte kollektiva lösningar utan hjälp utifrån personens unika situation och behov. Så är inte fallet utan vård i hemmet har blivit det mantra som resurserna i allt för hög grad fördelas efter. Socialstyrelsen skriver i sin rapport ”Vård och omsorg om äldre” (2015) att ”möjligheterna för äldre att bo i särskilt boende har begränsats under de senaste fem åren ”.

Vid KD ledaren Ebba Busch Thors tal i Almedalen lyfte hon denna mycket viktiga fråga, nämligen behovet av fler äldreboende. Hon talade om den boendebrist som få pratar om och dess konsekvenser för många äldre i form av ensamhet och isolering. "Att söka plats på ett äldreboende är mer och mer som att delta i ett lotteri. Om man får vinstlott eller nitlott kan bero på vilken kommun man bor i. Eller hur många andra som just då råkar ha samma behov. Eller på vilken tjänsteman man råkar få som handläggare. Inte vilket behov man själv har. Det är inte en värdig äldreomsorg. Det är inte så vi ska ha det. Våra äldre ska kunna lita på Sverige.”

Kristdemokraterna kämpar för de äldres rättigheter och vi har alltid varit de äldres röst.

Morgan Börjesson

Kristdemokraterna