Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varberg är en attraktiv stad av flera orsaker. En av dessa är det stuk som innerstaden har och annat är närheten till hav och bad samt det gamla genuina som fästningen och kallbadhuset mm.  Bild: Annika Karlbom
Varberg är en attraktiv stad av flera orsaker. En av dessa är det stuk som innerstaden har och annat är närheten till hav och bad samt det gamla genuina som fästningen och kallbadhuset mm. Bild: Annika Karlbom

Utveckling eller inveckling?

Gör halt i planeringen och tänk en runda till.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Enögdheten är, i mitt tycke, massiv hos dem som kallar sig utvecklingsvänliga när det gäller synen på innerstadens förtätning och det nya Västerport. Gillar man inte allt som föreslås så är man en bakåtsträvare. En underlig människosyn! Det är nog inte många som tackar nej till att utveckla staden men frågan är hur detta ska ske.

Varberg är en attraktiv stad av flera orsaker. En av dessa är det stuk som innerstaden har och annat är närheten till hav och bad samt det gamla genuina som fästningen och kallbadhuset mm. Många affärer och restauranger överlever tack vare att befolkningen fyrdubblas tre månader om året och de flesta som vill bosätta sig här eller som återvänder hit varje sommar gör det just på grund av ovanstående orsaker. Att gifta ihop det nya Västerport med övriga stan och dess pärlor kräver ödmjukhet och finess och då kastar man inte in ett 14-vånings hotellkomplex som blir en barriär mot havet. Vad blir nästa överraskning? Kommunföreträdarna verkar ha fått storhetsvansinne och inbillar sig kanske att det ska bli ett nytt Göteborg eller kanske Köpenhamn. Det finns väl mycket bättre alternativ att göra Västerport till en ny oas för både inneboende och turister.

Gör halt i planeringen och tänk en runda till så att ni verkligen gör det ni sagt, nämligen att harmonisera det nya med det gamla.

Warbergarn