Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Veddige simhall föreslås avvecklas i en slutrapport om badens framtid i Varberg.
Veddige simhall föreslås avvecklas i en slutrapport om badens framtid i Varberg.

Utse Varberg till ”årets tätortskommun” istället

Det finns ingen hejd på satsningarna i tätorten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Hemlig rapport: Privatisera baden och lägg ned Veddige simhall"

Varbergs kommun har vid flera tillfällen fått utmärkelsen – ”Årets landsbygdskommun”?!

Ändå koncentreras satsningarna i allt större utsträckning till tätorten, och det handlar om enorma investeringar. Detta agerande leder naturligtvis till att serviceorterna/landsbygden i motsvarande grad drabbas av återhållsamhet, brist på investeringar, neddragningar/nedstängningar.

Exempel på detta är till exempel bristen på kommunala bostadssatsningar, bristande planläggning av mark för bostads-/och industriändamål, bristande avloppsreningskapacitet på ett flertal orter, nedläggning av återvinningsstationer, tröghet vad gäller utbyggnad av cykelvägar, mm. Ja, ”brist-listan” kan göras lång, samtidigt som resurserna tycks outsinliga när det gäller att uppfinna nya dyra projekt i Varbergs tätort, då kommer spenderbyxorna på.

Man blir snart sagt inte förvånad över något längre och reaktionerna hos oss på landsbygden blir tyvärr oftast bara att vi knyter händerna ändå hårdare i byxfickorna och blir uppriktigt både ledsna, frustrerade och uppgivna..

Nu senast när detta hände var i lördags (21/3), när vi slog upp Varbergssidorna i HN får läsa om kommunens funderingar på att lägga ner simhallen i Veddige. Detta i ett läge när det samtidigt sker enorma satsningar inom sim-/badområdet i tätorten – Pingvinen, Simstadion, Fästningsbadet mm mm. Det finns ingen hejd på satsningarna i tätorten, som dessutom är omgiven av ett otal badvikar och badplatser.

Samtidigt som detta sker i tätorten, så har kommunen underlåtit att underhålla och investera i Veddige simhall under flera decennier. Simhallen tjänar ett stort och viktigt upptagningsområde i norra kommundelen. Folk i bygden börjar naturligtvis undra om bristen på underhåll och investeringar varit en medveten strategi för att kunna stänga ner anläggningen…?

Simhallen byggdes när Veddige fortfarande var en egen livaktig och framåt kommun, men efter kommunsammanslagningen har erforderliga investeringar lyst med sin frånvaro, förutom nyligen när varbergsborna blev hänvisade till Veddige simhall, då gjordes det äntligen vissa satsningar.

En tanke som slår en är om de investeringsmedel som krävdes för att bygga Fästningsbadet, istället hade satsats på att rusta upp Veddige simhall, då hade inte HN behövt rapportera om dessa fullständigt idiotiska funderingar/planer.

Jag hyser normalt stor respekt för våra politiker och tjänstemän, men frågan är om man ändå inte på senare tid drabbats av visst ”tunnelseende”…

Sten Unosson

Veddige