Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
De gamla bropelarna står kvar som om de väntar på att bli bebyggda. Bild: Daniel Molund

Utmärkt förslag om det blir en gång- och cykelbro

Vänsterpartiet föreslog det i en motion 2015.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Näringslivet och sparbanken satsar på en bro över Ätran"

Utmärkt förslag om det blir en gång- och cykelbro som Vänsterpartiet föreslog i en motion till kommunfullmäktige 2015. Vi ansåg då att kommunen skulle utreda möjligheten att bygga en gång-och cykelbro över Ätran på den plats där järnvägsbron låg tidigare.

”De gamla bropelarna står kvar och väntar på att komma till nytta. Vänsterpartiet i Falkenberg föreslår att man bygger en gång-och cykelbro över Ätran på den plats där järnvägsbron låg tidigare. En gång- och cykelbro knyter ihop ”Gamla stan” och Hertingområdet. Under sommarhalvåret är strömmen av cyklister och gångare över Tullbron intensiv och det är inte helt riskfritt att ta sig fram på gång och cykelleder. Tyvärr ökar antalet olyckor där cyklister och gångare är inblandade. En gång och cykelbro över Ätran avlastar Tullbron och Söderbron” Ja så inledde jag min motion som jag skrev den 14 april 2015. Mikael Hallberg skrev under den innan den vandrade vidare till kommunfullmäktige. Vi föreslog att kommunstyrelsen skulle ge kommunfullmäktige i uppdrag att utreda möjligheten att bygga en gång-och cykelbro över Ätran på den plats där järnvägsbron låg tidigare. Jag vill trycka på att det bör vara en gång- och cykel bro.

Söderbron med mötande cyklister och gående, ja då gäller det att hålla tungan rätt i mun annars lever man farligt och det gäller även Tullbron.

I kommunfullmäktige fanns en bred enighet om behovet av en gång och cykelbro över Ätran. Samhällsbyggnadsavdelningen fick i uppdrag att utreda och utvärdera förutsättningarna för att anlägga en gång och cykelbro över Ätran centralt i Falkenbergs stad.

Per Sjövall

med hjärtat till vänster.