Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett tillgängligt utegym skulle bland annat finnas på tillgänglighetsarenan, skriver insändarskribenten. Bild: Christine Olsson/TT
Ett tillgängligt utegym skulle bland annat finnas på tillgänglighetsarenan, skriver insändarskribenten. Bild: Christine Olsson/TT

Uteserveringar på stranden går bra – varför inte tillgänglighetsarena?

Är bilparkering viktigare?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Byggnadsnämnden och förvaltningen ger tillåtelse att bygga på stranden (strandskyddat område) i Apelviken med uteserveringar, större lokaler till serveringarna och ny våning. Jättebra tycker jag då det ger fler möjlighet att besöka dem och nöjeslivet i Apelviken blir lite rikare.

Varför, politiker och tjänstemän i byggnadsnämnden/förvaltningen, tillåter man inte då att DHR Västervåg får skapa en tillgänglighetsarena på fotbollsplanen längst ut på Getterön?

Föreningen tänkte skapa en arena tillgänglig för alla oavsett funktionsnedsättning, ålder eller annat. Föreningen vill skapa en plats som passar bra nu när tillgänglighetsbadet och den tillgängliga lekplatsen med tillgänglig gång och rullstolsväg är skapad.

I stället prioriterar nämnden och förvaltningen bilparkering sommartid med olja läckande i gräset och spärrar av området under höst, vinter och vår (hur tänker ni där?) med andra ord otillgängligt om man inte är vig.

På den gamla fotbollsplanen vill föreningen göra ett tillgängligt utegym, boccia och fotbollsplan samt en rullstols- och rullskridskobana öppen för alla. Naturligtvis även under sommaren kan fordon parkera på ytan men då på en asfalterad yta som skyddar marken bättre

I underlaget till beslut står det att där finns kaninhål, styvmorsvioler och man har visst sett en lärka enligt kommunekologen. På Västra Getteröns Naturreservat hittar man massor av kaninhål och otaliga fåglar (fråga fågelskådarna som besöker reservatet nästan varje dag). På DHR Västervågs yta kan man också hitta häckande Kungsfåglar. Styvmorsvioler växer vilt på flera platser runt om på Getterön.

Kan någon politiker i nämnden försvara varför man förbjuder funktionsnedsatta och andra att ha en aktiv fritid, nära ett boende (ett av få i Sverige som kan ta emot så många rullstolsburna boende hos dem)?

Johannes Persson

Medlem i DHR Västervåg

Varberg för alla