Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mycket på förskolan är anpassat efter barnens längd så att personalen får arbeta i miniatyrlandskap. Bild: NTB

Usel arbetsmiljö för barnskötare och förskolelärare

De som tar hand om våra barn får arbete i ett miniatyrlandskap.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Min tredje son har precis börjat på en ny och fin förskola i Falkenberg. Allt är välanpassat till honom och hans längd och dom har tom ett litet buffébord där barnen själva kan ta sina egna måltider. Stolar och bord är anpassade till barnens egna nivå.

Jag klagar inte gör min son har fått det jättefint. Men det är en sak som stör lite, det är att hur bra det än är för min son så är det även de vuxna, de som tar hand om våra barn som får arbeta i detta miniatyrlandskap. De får även så som barnen sitta på ministolar under minibord. De får hjälpa barnen vid minibuffébordet och då får de hjälpa många barn om de har otur.

Har ni även tänkt på vilken enorm smittorisk det är på förskolan? Ja, det vet ju alla. Borde inte förskolepersonalen därför ha rätt till arbetskläder? Virus sätter sig i kläderna vilket innebär att de bär smittor till sina egna hem.

Kan någon svara mig varför de inte får arbetskläder? När de trots magsjuka och influensor går och förgyller barnens vardag.

Jag tycker överlag att arbetsmiljön är under all kritik för barnskötare och förskolelärare. De gör underverk varje dag för våra barn. De är värda en bra arbetsmiljö. Så: Ge dem bättre arbetsmiljö!

Mikaela Forss

förälder på Skogstorps förskola