Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi behöver havsbaserade och landplacerade vindkraftsparker då det i stort sett alltid blåser i Falkenberg, skriver insändarskribenten. Bild: Helena Landstedt/TT
Vi behöver havsbaserade och landplacerade vindkraftsparker då det i stort sett alltid blåser i Falkenberg, skriver insändarskribenten. Bild: Helena Landstedt/TT

Upprörande vindkraftsbråk i Framtid Falkenberg

Vi behöver havsbaserade och landplacerade vindkraftsparker då det i stort sett alltid blåser i Falkenberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I dessa tider när det både är klimatkris, tidsbrist och nu också ett krig i vår närhet så kan jag inte bli annat än upprörd över bråket i Framtid Falkenberg.

Det är en stor skandal att som Per Svensson säga att (lilla) Falkenberg producerar redan tillräckligt med el och att det nu är en annan kommun som måste ta ansvar. Sett till ytan så är Falkenberg större än Halmstad, Varberg och Kungsbacka och det är ändå just yta som krävs för vindkraftsparker. Det är en skymf mot oss som kunder i Falkenbergs energi att uttala något så dumt och okunnigt. Vi betalar högst elpris i hela landet här nere. Det vi i stället måste göra nu är att se till att få igång fossilfri produktion av el, inte tjafsa i KS!

Vi måste storsatsa på alla möjliga fossilfria energislag, sol, vind, vatten och vätgas. Vindkraft är en mycket bra väg att gå då det i stort sett är klart att sätta upp de verk som man redan sökt tillstånd till. Vi behöver havsbaserade och landplacerade vindkraftsparker då det i stort sett alltid blåser i Falkenberg.

Gerd Weistrand (MP)

Miljöpartist och styrelsemedlem i NSF Falkenberg