Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En av fördelarna med att cykla är att man kan komma nära intill sitt mål och kan man inte det så försvinner en del av motivationen. Bild: Edith Camilla Svensson

Uppmuntra anställda att cykla till sjukhuset

Bra både för miljön och bristen på p-platser.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Svårt att parkera vi sjukhuset" och "Fler parkeringsplatser vid sjukhuset"

Vi är många som cyklar till jobbet på sjukhuset, men de anvisade cykelparkeringsplatserna är ofta fulla och det är förbjudet att ställa cyklar på andra platser.

En av fördelarna med att cykla är att man kan komma nära intill sitt mål och kan man inte det så försvinner en del av motivationen. Arbetsgivaren Region Halland borde kunna visa betydligt större kreativitet när det gäller att hitta sätt att uppmuntra anställda att cykla! Några exempel: sätt ut cykelpumpar som en service till cyklister, ordna fler cykelparkeringsplatser intill alla ingångar, starta någon sorts tävling där personal lockas att öka sitt cyklande både till jobbet och i övrigt, mejla alla anställda om att arbetsgivaren uppskattar att vi cyklar, fråga anställda efter idéer för att fler ska vilja cykla.

För mig är omsorgen om klimat och miljö det viktiga som gör att jag cyklar när jag kan, men en bieffekt om fler tar cykeln blir ju att det finns lediga parkeringsplatser till dem som måste köra bil till sjukhuset.

Birgitta