Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ungdomar förstör lugnet på Lugnet

Dunkande musik på kvällen krossade flaskor dagen efter.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Ungdomar som samlas med epa-traktorer och hög musik stör på Lugnet. (bilden är inte från parkeringen som nämns i insändaren, utan en bild på en epa-traktor och ungdomar taget i ett helt annat sammanhang.). Bild: Roger Larsson

Nu får det vara nog! Varje fredag, lördag och dag före röd dag samlas ett gäng epa-traktorer alternativt bilar och för ett fruktansvärt oväsen från biltemaparkeringen. Antingen dunkar deras baslådor på högsta volym så att husväggarna vibrerar eller så sladdas det omkring på parkeringen och varvas.

Åker man dit en lördag morgon så ligger där varje helg krossade flaskor, skräp och ett gäng burkar utspridda på parkeringen. Polismyndigheten skyller på kommunen. Kommunen skyller på polismyndigheten. Miljöförvaltningen skyller på kommunen. Markägarna säger att där inte går att sätta upp bommar då där kommer lastbilsleveranser mitt i natten till de olika butikerna. Om där tvunget skall in en lastbil på natten för att leverera så borde det väl inte vara svårare än att butiken öppnar upp bommen för att släppa in lastbilen? Det kan inte vara meningen att hälften av oss boende på Lugnet skall behöva sälja huset och flytta för att där är ett otillåtet diskotek på biltemaparkeringen varje helg!! Vems ansvar är det egentligen? Om krogarna i stan spelar för hög musik så är det inte tillåtet enligt miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Finns det inga regler för bostadsområden? Är det OK att ställa sig jämte ett bostadsområde varje kväll och låta baslådan i bagaget dunka tills husägarna exploderar av ilska? Störande av allmän ordning borde väl stämma ganska bra in för detta problem? Är det verkligen meningen att man skall behöva besvära Polismyndigheten varje helg för att de ska åka dit och avhysa ungdomarna? Nu tycker jag att det är dags för kommunen att ta tag i problemet och göra så att bostadsområdet lever upp till sitt namn igen – Lugnet.

Förbannad husägare på Lugnet