Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ombilda de 25 kommunikatörstjänsterna till underskötersketjänster. Tryggheten för våra äldre och behövande är naturligtvis viktigare än att ha som yrke att marknadsföra en glättig bild av Varberg, skriver insändarskribenterna. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ombilda de 25 kommunikatörstjänsterna till underskötersketjänster. Tryggheten för våra äldre och behövande är naturligtvis viktigare än att ha som yrke att marknadsföra en glättig bild av Varberg, skriver insändarskribenterna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Underskott i socialnämndens budget är skandal

Just detta har vi i 24:7 varnat för och kritiserat under lång tid.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå artikeln ”Socialnämnden i Varberg kan gå med 100 miljoner i underskott"

Kommande underskott i socialnämnden på 100 miljoner. Det kan vi läsa i HN 4 september. Just detta har vi i 24:7 varnat för och kritiserat under lång tid. Nedskärningar istället för tillskott, år efter år.

Att socialnämnden har för liten budget är uppenbart. Detta säger även S men samtidigt vill de anställa fler chefer. Går det det resonemanget ihop? Alla vet att det är fler händer på golvet som behövs.

Vi i 24:7 går till val på att tryggheten och demokratin måste få komma först. Det innebär konkret att vi vill minska antalet chefer, och minska administrationen. Omfördela pengarna till fler fasta tjänster inom omsorgen istället. Det är att prioritera tryggheten. Dra tillbaka kontrollappar, slopa onödiga utbildningar, som t ex ledarskapsutbildning, sluta upp med att tillverka visionsdokument laddade med värdeord, värdegrundscertifieringar och annat som dessutom utförs av inhyrda jättedyra konsulter. Det vore att satsa på tryggheten.

Ombilda de 25 kommunikatörstjänsterna till underskötersketjänster. Tryggheten för våra äldre och behövande är naturligtvis viktigare än att ha som yrke att marknadsföra en glättig bild av Varberg.

De storsvulstiga byggprojekten bör stoppas, även tjänstemännen har i HN varnat för underskott i dessa projekt.

Allt tyder på att det stundar mycket svåra tider framöver. Då måste delaktighet, demokrati och trygghet komma först. Den politiken kommer 24:7 att driva i fullmäktige.

Ann-Louise Johansson (24:7)

Elisabeth Hellström (24:7)

Jimmy Haglund (24:7)

Mats-Håkan Gustafsson (24:7)

Jonatan J Erikson (24:7)

Bo Dahlgren (24:7)

Maria Andersson (24:7)

Sven-Erik Bergqvist (24:7)

Annica Helin (24:7)

Bengt Johansson (24:7)

ordförande

LÄS OCKSÅ: Socialnämnden i Varberg kan gå med 100 miljoner i underskott