Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som fyrabarnspappa vet jag mer än väl att ungdomar måste få mat de tycker är god, samt även näringsriktig, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Som fyrabarnspappa vet jag mer än väl att ungdomar måste få mat de tycker är god, samt även näringsriktig, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Tvinga inte på barnen vegetariskt

Inte särskilt smart.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Smart och smarrigt med köttsubstitut

Apropå att våra skolungdomar påtvingas mat, i detta fall diverse vegetariska innovationer/dekonstruktioner av olika kötträtter, säger skribenten att det är gott. Rätt uttryck i sammanhanget ska vara att skribenten tycker det är gott. Hans smak kan knappast vara norm för våra ungdomar.

Särskilt smart är det inte heller. Skolungdomarna tycker som synes inte om de vegetariska korv och kötträtter som serveras. Som fyrabarnspappa vet jag mer än väl att ungdomar måste få mat de tycker är god, samt även näringsriktig. Annars blir skolresultaten lidande.

Den som kommit på dessa tokiga tankar bör omgående byta matsedel. Våra barn och ungdomar ska inte behöva vara försökskaniner i flummiga kålrots- och morotsexperiment. Servera riktig mat. Står det falukorv på menyn. Ska det vara just det. Inte någon obskyr sörja av soja.

Bosse Hansson

LÄS MER: Falsk stroganoff och ”färsiga” soppor

LÄS MER: Varför räknas kötträtter som ”önskekost”?

LÄS MER: Inte klimatsmart att behöva slänga mat

LÄS MER: Håller med om skolmaten

LÄS MER: Kommunen använder vegetarisk mat för att spara pengar