Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tung trafik på Söderbron

Att begränsa trafiken flyttar bara problemet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Angående den debatt som pågår om att begränsa tung trafik över söderbron: Det behövs ett helhetsgrepp om hela trafikföringen till hamnen och berörda industrier. Att begränsa den tunga trafiken över Söderbron får till följd att det blir mera tung trafik Industrivägen–Sanddynevägen och då är bara problemet flyttat till Västra gärdet. Det märktes en markant trafikökning när Söderbron var avstängd.

Det finns inte så mycket mer att välja på än att köra runt stan och ner mot hamnen vid Sand ladan. Det finns en hänvisningsskylt som visar vägen till hamnen via Åkarevägen-Kvekatorpsvägen, men det är inte många som följer den anvisningen utan kör rakt ner till korsningen Industrivägen-Sanddynevägen som blir oerhört belastad. Det är hastighetsbegränsning till 50 km/h på Sanddynevägen (Glommenvägen) förbi berörd korsning. Här råder fullständig anarki beträffande att stanna vid stopptecken och att hålla hastigheten.

Jag vill inte ropa på fler poliskontroller för det hjälper bara för stunden. Eftersom det är en 50-sträcka tror jag mera på farthinder.

Bertil