Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tryggheten måste komma först

Det handlar om var kommunen ska satsa sina pengar och vilka prioriteringar som ska göras.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vi måste ha inspiration från andra för att utvecklas

Marianne Johansson (S) tycker inte att man ska ställa stadsplanering mot bemanning inom vård och omsorg. Men det är faktiskt precis så man kan ställa frågan. För det handlar ju om var kommunen ska satsa sina pengar och vilka prioriteringar som ska göras.

Situationen inom skola, vård och omsorg är ohållbar. Pressen och stressen allt för hög. Många larmrapporter kommer, men de tycks gå Marianne Johansson helt förbi. Att folk inte orkar, bränner ut sig och blir sjukskrivna. Att det fattas vikarier, att många inte orkar jobba heltid och går då ner i lön.

Därför sätter 24:7 tryggheten främst. Först måste tryggheten på våra arbetsplatser säkras. Människor måste må bra och ha ett tryggt liv. Då får sådant som eleganta gatustråk stå tillbaka i prioritet.

Att Marianne Johansson parti inte vill satsa på trygghet, det vet vi. Ni försämrade LAS och ni höjde upp riktmärket för pensionsåldern till 67 år, när LAS istället borde stärkas och pensionsåldern sänkas.

I Varberg röstade ni ner förslaget att på prov sänka heltidsmåttet till 30 timmar/vecka på en vårdenhet (där lät ni er inte inspireras av andra lyckade projekt i landet).

Ni stängde pensionärernas matsalar på Apelvikshöjd, Storgården och på Ekekullen. Gjorde ni detta på grund av för lite ”inspiration”?

Förr i tiden verkade S för sociala reformer. Den tiden är förbi. Nu sitter ni och är överens med övriga partier och tillsamman förvärrar ni läget inom kommunen. Hyror och bostadsköer ökar, staden förtätas och förfulas, vårdpersonal pressas till bristningsgränsen och byråkrati och administration sväller över alla breddar och kostar enorma belopp.

Att satsa på trygghet och mer demokrati (i t. ex. regelbundna folkomröstningar) är inte att förenkla problematiken, som Marianne Johansson säger. Nej, det är istället helt nödvändiga åtgärder för att människor ska må bättre, ha ett bra liv och känna sig delaktiga i utvecklingen.

Ingemar Ericsson

Folkrörelsen och partiet 24:7