Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skillnaden mellan våra partier är att vi vill satsa på sociala reformer som gynnar vanligt folk medan Stenkils parti konsekvent vill gynna höginkomsttagare i samhället, skriver Ingemar Johansson (24:7). Bild: Annika Karlbom
Skillnaden mellan våra partier är att vi vill satsa på sociala reformer som gynnar vanligt folk medan Stenkils parti konsekvent vill gynna höginkomsttagare i samhället, skriver Ingemar Johansson (24:7). Bild: Annika Karlbom

Trygghet och demokrati ska sättas främst

24:7 har bildats för att samtliga andra partier inte håller måttet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Ann-Charlotte Stenkil (M), Annsofi Aurell (M) och Marianne Johansson (S).

Ann-Charlotte Stenkil och Annsofi Aurell hävdar att 24:7:s förslag bryter mot lagen. Nej, inte alls! För precis som det är möjligt för Hallandstrafiken att avbolagiseras och ombildas till nämnd, för att se till samhällsnyttan inte vinstintresset, så kan även ett bostadsbolag avbolagiseras, av samma skäl. Men detta konkreta exempel undviker naturligtvis Stenkil och Aurell att kommentera. Varför? För de kan inte!

Stenkil påstår att 24:7 tror att saker inte kostar något. Det tror vi inte alls! Skillnaden mellan våra partier är att vi vill satsa på sociala reformer som gynnar vanligt folk medan Stenkils parti konsekvent vill gynna höginkomsttagare i samhället.

Marianne Johansson hävdar att 24:7 är en utbrytning från ett annat parti. Helt fel! 24:7 är ett nybildat parti som har medlemmar som har röstat på eller varit med i alla möjliga partier tidigare. Flest har nog röstat på Mariannes eget parti S tidigare, men känner sig inte hemma där längre. Många upplever att S under lång tid har svikit låginkomsttagarna.

24:7 har bildats för att samtliga andra partier inte håller måttet. Vi är de enda som har en bostadspolitik för lägre hyror, vill minska administrationen inom kommunen och istället satsa på personalen på golvet.

I årets val finns nu chansen att bryta den konsensus som råder i kommunfullmäktige och rösta in ett parti som kommer att sätta tummen på varje siffra och varje beslut som inte gynnar vanlig folk. 24:7 är den där oppositionella kraften som Varberg har saknat under alla år. Trygghet och demokrati ska sättas främst.

Ingemar Ericsson (24:7)

LÄS OCKSÅ: Vallöften måste vara realistiska och möjliga att genomföra!

LÄS OCKSÅ: SD har lyckats med sin populism