Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MAJA SUSLIN / TT
Bild: MAJA SUSLIN / TT

Trump är en mästare i ”fake news”

Senatorerna fick fly för sitt liv.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på:

Det finns lögner man kan leva med” (HN 6/2 2021)

Att Trump är livsfarlig visade han när han uppmanade sina ”patrioter” att ta sig till Capitolium och stoppa valprocessen. Den blodiga stormningen resulterade i fem döda och inne i byggnaden flydde senatorerna för sina liv.

Du skriver ”75 miljoner amerikanska medborgare ses nu som lika stort hot som ISIS och Al-Qaida bara för att de röstade på fel presidentkandidat. Sådant beteende leder tankarna till länder med diktatur och känns som en farlig utveckling”. Vilken är din källa när du kommer med dessa påståenden? Snacka om fake news , ”Andersson”. Det farliga med lögner är att om man upprepar den tillräckligt många gånger finns det risk att människor börjar tro på den. Trump är en mästare i ”fake news”. Kunskapen är vårt bästa vapen mot maktmissbruk, intolerans, rasism och främlingsfientlighet.

Vad gäller klimatfrågan skriver du: ”Det finns mängder med forskare och professorer världen över som ser koldioxidhalt som naturlig och välgörande. Det växer mer, skördarna blir större och det räddar liv”. Det du skriver stämmer inte med verkligheten och forskningen på området. Klimatförändringarna leder till våldsamma stormar och skyfall, öknar som breder ut sig, allt snabbare avsmältning av glaciärer och landisar som leder till höjda vattennivåer och översvämningar. Det är de fattiga människorna i värden som drabbas hårdast av klimatförändringarna. Donald Trump ifrågasätter att det är människan som ligger bakom klimatkrisen. Han kallar forskningen ”fake science” och ”fake news”. Trump är livsfarlig för allt levande,

1998 bildades den internationella forskarpanelen IPCC för att sammanställa forskningsresultat om klimatförändringar som 2013 visade att 97 procent av 12.000 avhandlingar om klimatförändringar stöder tesen att förändringarna verkligen äger rum och beror på människor. Enligt forskare på Chalmers är de två största grupperna av klimatförnekare de industrier som producerar olja och högerextremister. Ett tips ”Andersson”, se David Attenboroughs ”Massutrotningen” som visar hur vi förstör arternas livsmiljöer, förändrar klimatet och på sikt riskerar att hota en miljon arter. Vi äger inte jorden. Vår uppgift här på jorden är att förvalta den och lämna över den till våra barn och barnbarn.

Per Sjövall