Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Falkenbergs gymnasieskola. Bild: Ola Folkesson
Falkenbergs gymnasieskola. Bild: Ola Folkesson

Trodde botten var nådd

Att låta gymnasieeleverna samlas i dessa coronatider liknas vid en härdsmälta i klass med Tjernobyl.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Rektor Ulf Olsson på Falkenbergs gymnasieskola skall försöka hålla isär 1000 elever står det i en artikel i tisdagens HN. In och utgångarna skall enkelriktas för att ungdomarna inte skall mötas och man skall skapa en ”ät-tid”! Var finns det sunda förnuftet och när skall man vara vetenskaplig och inte syssla med signalpolitik?

I samma tidning några sidor längre bak så finns det en artikel om just barn/ungdomar och smitta. Jonas F. Ludvigsson barnläkare professor i klinisk epidemiologi slutsats är att ”barn troligen inte driver smittspridning”! Skall inte skolan vara en plats där man förmedlar kunskaper och vetenskap?

I framtiden kommer de ungdomar som idag har drabbats forska om hur kunde det gå så snett trots att vetenskapen fanns om att dessa inte tillhörde riskgrupp och att de troligen inte driver smittspridningen. Finns det verkligen ingen högt uppsatt politiker eller tjänsteman som vågar bryta flockmentaliteten och våga ifrågasätta dessa icke vetenskapliga åtgärder? Stigert Pettersson är högst ansvarig, och ditt namn kommer stå i historieböckerna om du inte stoppar detta vansinne.

The Observer