Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cirkus. Den här insändaren handlar inte om det ska finnas vilda (tämjda djur) på cirkusar. Det jag vill ta upp är de metoder som dessa djurrättsorganisationer använder sig av.

Tro inte på allt djurrättsorganisationerna sprider och delar

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Insändare. Häromdagen spreds ett inlägg på webben ifrån diverse djurrätts och veganorganisationer, skadeglädjen över att de fått en av Sveriges största och mest kända cirkusar att ta "time out” var stor.

Detta har skett efter åratal av förföljelse, smutskastning och ryktesspridningar av samma djurrättsveganer.

De har flertalet gånger demonstrerat utanför cirkusföreställningar, de har saboterat och förstört, rivit ner plakat och affischer, som cirkusen satt ut inför deras kommande föreställningar runt om i landet.

De har fotat, filmat, klippt och klistrat och på ett vinklat sätt, fått det hela att se fruktansvärt ut. De har hotat och provocerat anställda, filmat detta och sedan lagt ut det på nätet, allt för att visa vad djurplågare, i detta fallet anställda på en helt laglig verksamhet, är för typ av folk.

Den här insändaren handlar inte om det ska finnas vilda (tämjda djur) på cirkusar, den frågan överlämnar jag till er andra att ta ställning till.

Det jag vill ta upp är de metoder som dessa djurrättsorganisationer använder sig av.

Med hot, intrång, ryktesspridningar, snedvridna ”sanningar”, som i princip aldrig följs av hållbar källkritik, så smutskastar de företagare, jägare, djurägare och människor i päls.

Jag ber nu er alla att verkligen kontrollera upp deras uppgifter, inte tro på allt de skriver och sprider, utan verkligen ta reda på sanningen.

Det första man bör veta, är att det är fruktansvärt stor skillnad på djurrätt och djurskydd.

Djurskydd har vi för att djur skall skötas om, och behandlas värdigt, dessutom utifrån varje djurarts specifika behov. Djurskydd är något, som när det fungerar bra, är viktigt att ha.

Djurrätt består enkelt sagt av att ge djur lika rättigheter som människor (helst ännu mer), djur skall ha en egen advokat, inga djur skall få ägas av någon människa, inga djur får utnyttjas av människor, dvs all ridning, hundsport, utställningar, jakt och givetvis all djurhållning för humanföda skall bort. Alla personer som håller på med sådant, är enligt djurrättarna, djurplågare, och det är helt legalt att förfölja och smutskasta en sådan - dvs de flesta av oss, som har ett husdjur, eller produktionsdjur. Vi är dåliga människor, och skall i framtiden inte få ha djur i våra liv.

Dessutom får vi givetvis inte äta något från djurriket, då gäller allt, inte bara kött och fisk utan också sådant som t ex honung. Eller använda oss av några kläder som härrör från djur såsom ull, päls och skinn.

Djurrätt har ingenting alls med djurskydd att göra!

Just nu är det cirkusar, minkfarmar, vargjakt och slakterier som är deras huvudmål, imorgon är det någon annan bransch. Det kan vara du och dina djur som drabbas då. De försöker utrota en bransch i taget, med målet att få bort all form av djurägande i framtiden.

Så jag ber er åter, nästa gång ni ser deras artiklar, insändare, blogginlägg eller annat, kontrollera noga innan ni skänker pengar till deras organisationer, eller delar vidare deras vinklade bilder, för alla djurägares skull, så att våra barn, även i framtiden ska uppleva glädjen av att ha ett husdjur.

Jag önskar, att jag varit modigare, och vågat stå med mitt namn utskrivet under denna insändare, men med det jag vet i dag, hur dessa militanta veganer fungerar och jobbar så avstår jag detta. Tar för givet att det är okej, eftersom aktivisterna själva nästan alltid är maskerade vid sina aktioner

Djurvän och realist