Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om sittningen blir av har mycket av ansträngningen att hålla avstånd i skolan varit helt i onödan, skriver insändarskribenten.
Om sittningen blir av har mycket av ansträngningen att hålla avstånd i skolan varit helt i onödan, skriver insändarskribenten.

Treornas sittning på Harrys borde ställas in

Det kommer uppstå mycket trängsel när alla ska komma in på restaurangen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Studentbalen i Falkenberg ersätts med restaurangsittning

Jag läste er artikel ”Studentbalen i Falkenberg ersätts med restaurangsittning” och jag undrar hur denna restaurangsittning ska kunna ske på ett säkert sätt. De nuvarande restriktionerna säger att det får sitta max fyra personer vid ett bord på en restaurang och det ska vara minst en meter mellan varje bord. Dessutom ska det vara möjligt för varje besökare att undvika trängsel och hålla minst en meters avstånd till andra sällskap. Hur är det tänkt att dessa restriktioner ska kunna hållas om alla treor från Falkenbergs gymnasieskola ska samlas samtidigt på Harrys?

För det första kommer det vara väldigt svårt att hålla minst en meters avstånd om alla elever kommer samtidigt. Det kommer uppstå mycket trängsel när alla ska komma in på restaurangen. För det andra har jag väldigt svårt att tro att alla elever bara kommer sitta stilla vid sitt bord och inte röra sig mellan borden och träffa folk från många olika klasser. Skolan försöker se till att elever från olika klasser inte blandas och försöker i stor utsträckning att dela upp varje klass i minst två olika klassrum. Om sittningen blir av har mycket av ansträngningen att hålla avstånd i skolan varit helt i onödan.

Om någon av eleverna på sittningen är smittad med covid-19 utan att veta om det, kan väldigt många andra elever bli smittade. Jag tror inte att någon av eleverna tycker att det är värt att gå på sittningen om de sen inte kan vara med på sin egen student en knapp vecka senare. Därför tycker jag att treornas sittning på Harrys ska ställas in.

Upprörd falkenbergare