Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Trafiksituationen vid Väröbackaskolan är farlig för barnen, menar insändarskribenten. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Trafikkaos utanför Väröbackaskolan

Inte en fråga om utan när en olycka kommer att ske.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att i dagsläget lämna av barn på morgonen inför skoldagens start på Väröbackaskolan är en minst sagt förfärande upplevelse.

Bilar står parkerade överallt på båda sidor om vägen samt på de alldeles för få parkeringsplatser som finns tillgängliga. Mellan dessa parkerade bilar kryssar andra bilar/bussar samt barn som lämnas av inför skoldagens början. Situationen har uppstått då en hel parkering som även varit lämpligt avlämningsställe, sedan terminsstart har stängts av och gjorts om till skolgård. Detta på grund av att skolan behöver byggas ut och öppna upp fler lokaler, vilket sker på bekostnad av skolgård och parkering.

Att skolan behöver byggas ut är knappast en nyhet som tillkommit under sommarlovet. Den med lite matematiskt sunt förnuft har kunnat räkna ut det under lång tid. Varför har man då inom förvaltningen inte i tid löst det problem som uppstår då parkeringsplatser försvinner med trafikkaos som följd? Ansvariga inom Varbergs kommun är välkomna ut till Väröbackaskolan en vardagsmorgon mellan kl 07:45 till kl 08:00 för att bevittna rådande kaos. Vänligen parkera dock en bit från skolan för att inte ytterligare förvärra trafiksituationen.

Jag hoppas att detta snart löses på ett tillfredsställande sätt innan något barn förlorar livet. För det är inte en fråga om utan när det kommer att ske.

Hillewi Johansson