Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs torg. Bild: Annika Karlbom
Varbergs torg. Bild: Annika Karlbom

Torggatan är en gågata, inte en cykelbana!

Visa hänsyn framöver.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nu har våren och värmen äntligen kommit till västkusten och Varberg, då börjar vi se fler fotgängare och cyklister på gatorna vilket är trevligt.

Tyvärr är det en hel del som inte kan läsa Transportstyrelsen vägmärken som är uppsatta på våra gator, vid flera tillfällen har cyklister och äldre körandes i permobil i hög hastighet skrikit åt fotgängare på Torggatan att flytta sig från cykelbanan, senast i onsdags var det en äldre herre framförande en permobil som i hög fart körde mot mig och min familj som höll oss till sidan gåendes mot torget där han hade god plats att passera bredvid oss, vi gick åt sidan och han fortsatte sikta mot oss och passerade med centimeters avstånd skrikandes att vi inte skulle gå på cykelbanan.

Torggatan är skyltad med E7 – Gågata, enligt Trafikverkets Anvisningsmärken, det är alltså inte en cykelbana. En permobil som framförs i högre hastighet än gångfart räknas som en cykel och skall visa hänsyn till gående och lämnar företräde mot fotgängare. Detta gäller även cyklister, på gågata vistas man på gåendes villkor.

Hoppas ni visar mer hänsyn framöver!

Björn