Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tips för miljön

Badtunnor och papperskorgar kan bli miljövänligare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I allt fler trädgårdar kan man se privata badanläggningar. Samtidigt får vi läsa om hur vårt dricksvatten börjar sina och bli allt dyrare. Skulle det inte vara möjligt att med en tankbil fylla dessa bassänger med vatten från Ätran? Det går ju att bada i vanligt sötvatten, så det måste väl inte vara klorerat dricksvatten i alla badbaljor? Var fyller brandkåren sina tankbilar?

Och sen en annan idé, som kan göra Falkenberg till en trivsammare stad. För många år sedan när vi var på en resa med våra pojkar, var vi bl.a. i Madurodam – en stor och fin park i Holland. När man promenerade i den parken och närmade sig en renhållningstunna, så hördes en röst som sa: ”Papier hier!” Givetvis måste man stoppa ner något i tunnan! När vi gjort det kom rösten tillbaka och sade: ”Danke dau!” Jag kan lova att det inte fanns tillstymmelse till skräp i den parken!

Kanske något för centrum och promenadstigar i Falkenberg? Det var faktiskt med en positiv känsla man stoppade ner något i den ”talande tunnan”.

Tänk er en liten soptunna som säger exempelvis: ”Skräpet här!” och efteråt säger: ”Tack så mycket!” Tunnan skulle ju kunna drivas med laddningsbara batterier. Den skulle säkert få alla barn att vilja ”mata” tunnan. Det man lär sig som barn, det fortsätter man med.

Eia Olofsson