Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Greta Thunberg gästada Håkan Hellström på Ullevi i somras. ”Jag kände hoppet växa och tänkte att, vi är i alla fall  72 000 härinne som inser verkligheten och röstar för en framtid för våra barn”, skriver insändarskribenten. Bild: Paul Wennerholm
Greta Thunberg gästada Håkan Hellström på Ullevi i somras. ”Jag kände hoppet växa och tänkte att, vi är i alla fall 72 000 härinne som inser verkligheten och röstar för en framtid för våra barn”, skriver insändarskribenten. Bild: Paul Wennerholm

Tillsammans i mörker

Aldrig tidigare har vi sett en så stor skillnad mellan män och kvinnors partival.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I somras såg jag Håkan Hellström på Ullevi tillsammans med 72 000 människor. Greta Thunberg och Fridays For Future höll tal till publiken: ”Vi har strejkat sedan 2018. Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont. Fortsätt för kärleken till livet och allas rätt till lika villkor” dånade ut över Ullevi och Göteborg. Jag kände hoppet växa och tänkte att, vi är i alla fall 72 000 härinne som inser verkligheten och röstar för en framtid för våra barn.

Så kom valet och allt förändrades. SD tror inte på klimatkrisen. M, L och KD tror vi står inför klimatkris men väljer att lägga ansvaret på framtida generationer. I Varberg har vi ett nytt styre med SD i spetsen. Liberala värderingar som öppenhet, tolerans och frihet för individen valdes bort till förmån för poster och inflytande. Vi har nu fyra år framför oss i Varberg med enbart ”positiv” konst, kulturkanon och minskade statliga anslag till kulturskolan.

Det blev männens val. Aldrig tidigare har vi sett en så stor skillnad mellan män och kvinnors partival. Det var männens frågor som ventilerades mest i media. Sjukvården, skolan och äldreomsorg fick stå i skuggan av debatter om lag och ordning och energipriser. Varbergsalliansen i fullmäktige styrs nu av 18 män och 11 kvinnor. I den tidigare Alliansen i fullmäktige var fördelningen 16 män och 14 kvinnor.

Jag är glad och stolt att vara sosse. Våra värderingar om solidaritet, jämlikhet och frihet står sig lika stabilt idag som 1889. Även om allt ser mörkt ut måste vi stå enade. Stå tillsammans i mörker.

Jenny Bolgert (S)

Vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden